U centralnom delu Mačve, u selu Glušci koje pripada opštini Bogatić, proizvodi se kozji sir, za koji dobri poznavaoci kažu da mu sličnog nema ni u Francuskoj, inače poznatoj upravo po spravljanju sireva od kozjeg mleka. Ovaj jedinstveni proizvod premijum kvaliteta, zbog celokupne tehnologije kojom se proizvodi, može se smatrati organskim proizvodom. Sir „Mačvanac“ nastao je zahvaljujući preduzimljivosti, ideji i dugogodišnjem iskustvu penzionisanog profesora Više poljoprivredne škole, Momčila Budimirovića. Zlatne medalje na sajmovima „Arhimed“ u Moskvi i „Eureka“ u Briselu, 2008. godine, potvrda su svetski priznatog kvaliteta ovog jedinstvenog sira od kozjeg mleka sa plesnima i čubrom u hrastovoj kori.
Celu vest možete pogledati ovde…
Momčilo Budimirović, vlasnik gazdinstva „Budimirović“
Milena Brkić, radnica u proizvodnji sira