Kragujevački kuvari su svetski šampioni u roštiljanju. Na najvećoj smotri kulinara pod nazivom „Svetski majstori grilovanja“ u rumunskom gradu Kluž Napoka, tim kuvara iz kragujevačke Horeka asocijacije proglašen je apsolutnim pobednikom. Žiriju su se predstavili sa „Šumadijskim ćevapom“ pripremljenim na internacionalni način i u Kragujevac doneli zlatnu medalju. Titulu prvaka sveta osvojili su mladi kuvari Vladisav Milošević, Miloš Totović i Nemanja Milovanović. Za Šumadijski ćevap tim zlatnih kuvara kombinovao je nama poznate namirnice od kojih se inače priprema ovo jelo, ali su u specijalitet dodavali i sastojke koje nisu karakteristične za našu kuhinju.
Celu vest možete pogledati ovde…
Miloš Totović, kuvar iz Kragujevca
Vladisav Milošević, kuvar iz Kragujevca
Nemanja Milovanović, kuvar iz Kragujevca
Vladimir Arsenijević, mentor