Luksuzan proizvod s Fruške gore

Luksuzan proizvod s Fruške gore

U živopisnom selu Jazak, u podnožju Nacionalnog parka Fruška gora, preduzeće Gorski sir proizvodi kozji sir za srpsko tržište. Firma
Precizniji planovi čekaju kraj pandemije

Precizniji planovi čekaju kraj pandemije

Epidemija koronavirusa uticala je na stočarsku proizvodnju u celoj zemlji, pa i u Sokobanji. Ta opština daje značajna sredstva stočarima,
Veća cena hraniva i zimski uslovi otežaće tov

Veća cena hraniva i zimski uslovi otežaće tov

Rast cena žitarica već se negativno održava na sektor stočarstva u svetu, pa i Srbiji i veliko je pitanje koliko
Koze donose zdravlje

Koze donose zdravlje

Božana Mijajilović jedna je od retkih Bajinobaštana koja je zapatila koze na svom imanju. Kaže da su ove životinje vrlo
Uspešan student ne odustaje od seoskog života

Uspešan student ne odustaje od seoskog života

Dvadesetdvogodišnji Aleksandar Mićić odrastao je na selu uz dedu i mogo je vremena provodio sa životinjama, dok su roditleji radili.
Najviše ribe prodaju direktno na bazenima

Najviše ribe prodaju direktno na bazenima

Idealna nadmorska visina sela Zarići kod Kosjerića, čista i nezagađena reka Tmuša i kvalitetan vazduh, idealni su za uzgoj pastrmke,
Pre upotrebe obavezno prekontrolisati svinjsko meso

Pre upotrebe obavezno prekontrolisati svinjsko meso

Pirotski veterinari apelovali su na vlasnike domaćih svinja, ali i na lovce, da pre upotrebe obavezno kontrolišu svinjsko mesto, zbog
Nema proslava, pa ni kupovine većih količina mesa

Nema proslava, pa ni kupovine većih količina mesa

Koronavirus uticao je i na manju potrošnju mesa, prvenstveno zbog otkazivanja proslava. Znatno je smanjen promet u mesarama, a stočari
Zaokružen sistem proizvodnje krava – tele

Zaokružen sistem proizvodnje krava – tele

Prva i najveća farma goveda mesnate rase angus u Srbiji, koja ima oko 500 grla, nalazi se u Srpskom Кrsturu
Oko 200 litara na dnevnom nivou

Oko 200 litara na dnevnom nivou

Proizvodnjom mleka u Sivcu, bavi se tek nekoliko domaćinstava. Uglavnom je reč o generacijskom poslu i farmerima koji još uvek