Suhomesnati proizvodi po tradicionalnoj recepturi

Suhomesnati proizvodi po tradicionalnoj recepturi

U Kovilju nadomak Novog Sada Sava Graorac već godinama čuva mangulice. Za uzgoj te autohtone rase se odlučio slučajno, a
Od početnog hobija do profesionalnog opredeljenja

Od početnog hobija do profesionalnog opredeljenja

Živinarska farma „Pilandija“ u Svilajncu, broji nešto više od 300 primeraka kombinovanih rasa živine, za uzgoj na otvorenom. Njeni osnivači
Stigle premije za mleko za treći kvartal

Stigle premije za mleko za treći kvartal

Farmeri koji se i dalje bave mlečnim govedarstvom dobili su premiju od deset dinara po litru isporučenog mleka za treći
Zajednička briga o imanju i grlima

Zajednička briga o imanju i grlima

Braća Radivojević iz Gradišta kod Merošine, obrađuju 20 hektara zemlje i čuvaju oko stotinu grla raznovrsne stoke. Pravi su primer
Povoljnim uslovima držanja do kvalitetnijeg mleka

Povoljnim uslovima držanja do kvalitetnijeg mleka

O dobrobiti životinja, kao bitnoj temi se razgovara već poslednjih nekoliko decenija. Utvrđeno je da krave, kojima su obezbeđeni povoljni
Proizvodi od mleka sa naših planina

Proizvodi od mleka sa naših planina

Mlekara „Naša Zlatka“ iz zlatiborskog sela Kriva Reka rezultat je projekta prekogranične saradnje, koji je finansirala EU, a u kojem
Rast cena teladi tovnih bikova SM rase

Rast cena teladi tovnih bikova SM rase

Prema izveštajima reportera STIPS-a (Sistema tržišnih informacija u poljoprivredi Srbije) prethodne nedelje u klanicama na području Šapca i okolnih mesta
Slatki sir – jedinstven na Balkanu

Slatki sir – jedinstven na Balkanu

Mnoge države u svetu postigle su vidan napredak plasirajući jedinstven, specifičan i visokokvalitetan sir. Naši gosti i inostrani kupci pokazuju
Nova mlečna rasa ovaca uskoro u Čurugu

Nova mlečna rasa ovaca uskoro u Čurugu

Radoslav Lončarski iz Čuruga poljoprivredom se bavi 17 godina, a posao je zajedno sa bratom preuzeo od pokojnog oca. U
Obavezan trihineloskopski pregled uzorka mesa

Obavezan trihineloskopski pregled uzorka mesa

Nakon klanja svinja, a pre upotrebe mesa i mesnih prerađevina obavezno bi trebalo uraditi trihineloskopski pregled uzorka mesa u najbližoj