Ribarstvo ima velike šanse za dalji razvoj

Ribarstvo ima velike šanse za dalji razvoj

Stanovnik Srbije prosečno pojede svega pet do sedam kilograma ribe godišnje, a nešto više ove namirnice nađe se na trpezi
Nedovoljni podsticaji za organsko stočarstvo

Nedovoljni podsticaji za organsko stočarstvo

Poljoprivrednici koji se odluče da se bave organskim stočarstvom u Srbiji suočeni su sa više problema. Najpre, država nedovoljno novca
Slave podižu cenu mesa

Slave podižu cenu mesa

Cena svinjetine, koja je dugo stabilna, mogla bi u narednom periodu da poraste i za 20 odsto. U jeku priprema
Nemamo more, ali možemo da razvijemo ribarstvo

Nemamo more, ali možemo da razvijemo ribarstvo

Srbija ima veliki potencijal u sektoru ribarstva, koji je i dalje nedovoljno iskorišćen. Ovo pitanje aktuelizovano je nedavno, kada je
Najvažnija ishrana i higijena goveda

Najvažnija ishrana i higijena goveda

Zahvaljujući ugovorenom izvozu za Tursku, Ujedinjene Arapske Emirate, Rusku Federaciju i Izrael, živnulo je tovno govedarstvo u Srbiji, kojim se
Veće ulaganje u proizvodnju mesa

Veće ulaganje u proizvodnju mesa

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež izjavio je da je otvaranje tržišta Turske za izvoz junetine uticalo na veće ulaganje
Lake za uzgoj

Lake za uzgoj

Ko nema ovaca nema ni  novaca“,  kaže domaćin Milan Tatomirov iz Vrbasa, koji na svojoj farmi gaji vinterberg rasu. Kaže
Očekuje se isplata u decembru

Očekuje se isplata u decembru

Brojni poljoprivrednici još uvek nisu primili naknadu za umatičene ovce, jer zahtevi nisu na vreme procesuirani. Međutim, državni sekretar u
Očuvanje autohtonih gena utiče na razvoj svinjarstva

Očuvanje autohtonih gena utiče na razvoj svinjarstva

U 19. veku svinje su bile glavni izvozni proizvod Srbije. Tadašnje autohtone rase u međuvremenu su postale ugrožena vrsta. Poslednjih
Podolsko goveče – ugroženo održiva rasa

Podolsko goveče – ugroženo održiva rasa

Podolsko goveče se u Srbiji ubraja u grupu ugroženo održive rase. Nekada je to bilo radno goveče,  dok se danas