Suša  povećala proizvodne troškove

Suša povećala proizvodne troškove

Berba paprike u zavisnosti od momenta zasnivanja proizvodnje, sortimenta i tehnologije izvodi se uglavnom od jula meseca pa do novembra,
Krompir specifičnog ukusa i kvaliteta

Krompir specifičnog ukusa i kvaliteta

Selo Igrište, podno Kopaonika u opštini Kuršumlija, nekada je bilo poznato po uzgoju krompira. Meštani tvrde da krompir iz tog
Teška sezona za povrtare

Teška sezona za povrtare

Dugotrajna suša znatno je uvećala troškove proizvodnje povrća, zbog svakodnevnog navodnjavanja. Proizvođači se slažu da je bez zalivnih sistema i
Udruživanje veoma važno

Udruživanje veoma važno

Povrtari u Srbiji odavno su shvatili da ih samo ulaganje u nove tehnologije I povećanje prinosa uz poštovanje standarda čini
Brend belopalanačkog kraja

Brend belopalanačkog kraja

Domaćini u belopalanačkom kraju kažu da uz banicu najbolje idu specijaliteti od paprike vrtke, još jednog brenda koji je specifičan
Brendirati najbolje što Srbija ima

Brendirati najbolje što Srbija ima

Priču o tome kako su nam Slovenci “ukrali” ajvar i zaštitili to ime u svetu, retki nisu čuli. Stvari su,
Pripreme za jesenju sadnju

Pripreme za jesenju sadnju

Proizvodnja belog luka već treću sezonu donosi siguran profit. Uz punu agrotehniku I kvalitetno seme prinos je zagarantovan, a kako
Proizvodnja znatno skuplja zbog zalivanja

Proizvodnja znatno skuplja zbog zalivanja

Zbog visokih letnjih temperatura i velike suše, rod futoškog kupusa je prepolovljen te se očekuje da će ovogodišnja cena biti
Autohtoni vrbički prolećni beli luk

Autohtoni vrbički prolećni beli luk

Meštani severnobanatskog sela Vrbice, u opštini Čoka, godišnje tržištu ponude oko 350 tona autohtonog vrbičkog prolećnog belog luka. Sertifikacija ovog
Povrtarstvo mnogima spasilo sezonu

Povrtarstvo mnogima spasilo sezonu

Prinosi ratarskih kultura u rumskoj opštini su šaroliki, ali prema očekivanju, u proseku će biti manji nego ranijih godina. Sa