Prerada povrća  jedna od najzahtevnijih delatnosti

Prerada povrća jedna od najzahtevnijih delatnosti

Prerada povrća spada u veoma zahtevnu, ali ukoliko se radi kako treba, i vrlo isplativu proizvodnju. U niškom preduzeću ,,Milsa”
Kilogram kiselog kupusa košta kao pola kilograma mesa

Kilogram kiselog kupusa košta kao pola kilograma mesa

Vakumirano pakovanje listova kiselog kupusa za sarmu jednog proizvođača dostiglo je cenu od 460 dinara za kilogram. Poskupljenje ovog proizvoda,
Vebinar o izvozu voća i povrća u nordijski region

Vebinar o izvozu voća i povrća u nordijski region

Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO) i Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), u saradnji sa Razvojnom
„Fiprot-F“ – Koncentrat protiv suše

„Fiprot-F“ – Koncentrat protiv suše

Kako prevazići sušni period i probleme sa biljkama kojima prestane vegetacija pre vremena? Predsednik Srpske akademije izumitelja i naučnika Novi
Stigla je nova vinska godina!

Stigla je nova vinska godina!

Mačkov Dan mladog portugizera ili kako se još naziva – Vinska nova godina, održan je krajem prošle nedelje u Irigu.
Za licitaciju predviđeno 750 hektara

Za licitaciju predviđeno 750 hektara

Godišnji program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta u držvanoj svojini na teritoriji Opštine Ruma za 2022. godinu, usvojen je
Postepeno prihvatati obaveze iz Nitratne direktive

Postepeno prihvatati obaveze iz Nitratne direktive

Dosta se govori o štetnom uticaju gasova iz automobila na stvaranje efekta staklene bašte i klimatske promene na našoj planeti.
Najveće količine pšenice odlaze u Italiju i Rumuniju

Najveće količine pšenice odlaze u Italiju i Rumuniju

Prosečan rod pšenice po hektaru iznosio oko 4,9 tona, a zrno je boljeg kvaliteta nego ranije. Srbija će u ovoj
Razgovor ministarke i vojvodjanskih poljoprivrednika

Razgovor ministarke i vojvodjanskih poljoprivrednika

Održan je prvi Sastanak poljoprivrednika iz Vojvodine i ministarke poljoprivrede Jelene Tanasković. Predsednik Inicijative za opstanak poljoprivrednika Vukašin Baćina, koji
Zašto je snižavanje granice aflatoksina u mleku odloženo?

Zašto je snižavanje granice aflatoksina u mleku odloženo?

Nakon odluke Stručnog Saveta za bezbednost hrane da postojeći maksimalno dozvoljeni nivo aflatoksina M1 od 0,25 mikrograma po kilogramu, ostane