Organska hrana najveći potencijal

Proizvodnja organske hrane je ogroman potencijal Crne Gore, koja je svojevremno bila prepoznatljiva po izvozu lekovitog bilja, gljiva i šumskih plodova.  Kvalitetan vazduh, voda i zemljište su komparativne prednosti, a u strategiju razvoja organske proizvodnje bi,sem ministarstva poljoprivrede, trebalo da se uključe i ministarstva ekonomije i turizma. Hrana ima ogroman uticaj na zdravlje ljudi, pa se kao neophodna, nameće potreba za stalnom edukacijom građana o izboru namirnica, načinu pripreme i optimalnim količinama.

 

 

 

Celu vest možete pogledati ovde…

 

 

 

 

dr Snežana Barjaktarović Labović, specijalista dijetolog

 

 

 

Dragan Damjanović, predsednik NVO Organic Montenegro 

 

 

 

 

Jelena Rađenović, direktorka Turističke organizacije opštine Budva   

 

 

 

 

Pogledajte još: