Mir i sigurnost – ključ za dobro prezimljavanje pčela

Mir i sigurnost – ključ za dobro prezimljavanje pčela

Dobro prezimljavenje zahteva da pčele imaju dovoljno hrane, da su zaštićene od bolesti i da njihov zimski mir ne narušava
Vanredna kontrola pokazala: Med Krnjevac bez dodatog šećera

Vanredna kontrola pokazala: Med Krnjevac bez dodatog šećera

Rezultati vanredne inspekcije meda u Srbiji, a koju je naložilo Ministarstvo poljoprivrede, pokazali su da je med Krnjevac proverenog kvaliteta
Šaran se tradicionalno najviše traži

Šaran se tradicionalno najviše traži

Tržište Srbije je u toku aktuelnog božićnog posta dobro snabdeveno i domaćom i uvoznom ribom. Poznavaoci prilika u ovom sektoru
Suhomesnati proizvodi po tradicionalnoj recepturi

Suhomesnati proizvodi po tradicionalnoj recepturi

U Kovilju nadomak Novog Sada Sava Graorac već godinama čuva mangulice. Za uzgoj te autohtone rase se odlučio slučajno, a
Dodeljene nagrade za „Najdomaćina 2023“

Dodeljene nagrade za „Najdomaćina 2023“

Srbija je dobila prvog „Najdomaćina“. Nakon prijavnog dela konkursa i promocije kroz poljoprivredni karavan, u Privrednoj komori Srbije proglašeni su
Odloženo smanjenje dozvoljenog nivoa aflatoksina u mleku

Odloženo smanjenje dozvoljenog nivoa aflatoksina u mleku

Od 1. decembra, nivo dozvoljenog aflatoksina u mleku trebao je pasti sa 0,25 na 0,05 mikrograma po kilogramu, usklađujući se
Cena svinja i goveda i kod nas će zavisiti od mesnatosti

Cena svinja i goveda i kod nas će zavisiti od mesnatosti

Završеn jе Tvining projеkat „Podrška uspostavljanju sistеma klasiranja trupova u skladu sa Zajеdničkom poljoprivrеdnom politikom EU“ čiji jе smisao bio
Posvećenost svakom segmentu ključna za plasteničku proizvodnju

Posvećenost svakom segmentu ključna za plasteničku proizvodnju

Plastenička proizvodnja zahteva pažljivu negu svakog segmenta, od pripreme zemljišta do konačnog proizvoda, kako bi se postigao vrhunski kvalitet. Zalivanje,
Kako pripremiti toplu leju za vrhunski rasad ranog povrća?

Kako pripremiti toplu leju za vrhunski rasad ranog povrća?

Danas delimo savete stručnjaka o izgradnji klasične tople leje, koja je dugačka četiri i široka jedan i po metar. Idealno