Zaštita biljaka od niskih temperatura u plastenicima

Zaštita biljaka od niskih temperatura u plastenicima

Stručnjaci podsećaju da pri niskim spoljnim temperaturama, u plastenicima bez grejanja može doći do oštećenja biljaka. Ukoliko pod uticajem trajnih
Faktori koji utiču na prezimljavanje strnih žita

Faktori koji utiču na prezimljavanje strnih žita

Agronomi često podsećaju na ulogu koju agrotehničke mere imaju na prezimljavanje ozimih kultura. Na otpornost biljaka strnih žita na niske
Pravilno skladištenje crnog luka

Pravilno skladištenje crnog luka

Da bi se crni luk duže očuvao, a gubici smanjili na najmanju moguću meru, veoma je važno njegovo pravilno skladištenje.
Nega i presađivanje novogodišnje jelke

Nega i presađivanje novogodišnje jelke

JKP „Zelenilo – Beograd“ apeluje na građane da i ove godine kupuju jelke sa busenom, jer time utiču na zaštitu
Krečenje stabala voća

Krečenje stabala voća

Pravo vreme za krečenje stabala voća je jesen, a ne proleće, kako mnogi veruju. Debla voćaka se u ovom periodu
Obavezan pregled mesa na trihinelozu

Obavezan pregled mesa na trihinelozu

Nakon klanja svinja, a pre upotrebe mesa i mesnih prerađevina obavezno bi trebalo uraditi trihineloskopski pregled uzorka mesa u najbližoj
Preventivne mere pri čuvanju kukuruza u klipu ili zrnu

Preventivne mere pri čuvanju kukuruza u klipu ili zrnu

Obično se pri izrazito sušnim proizvodnim sezonama  pred berbu merkatilnog kukuruza evidentira prisustvo gljiva koje prouzrokuju različite vrste plesni. Štetni
Prisustvo poljskih miševa u usevima pšenice

Prisustvo poljskih miševa u usevima pšenice

Na području Regionalnog centra Vrbas, ozime pšenice se nalaze u fazi bokorenja,  3 – 4 stabla razvijeno. Vizuelnim pregledom useva,
Dezinfekcija opalog lišća u voćnjacima

Dezinfekcija opalog lišća u voćnjacima

Infekcije na voćnim zasadima mogu se sprečiti primenom fungicida u određenim vremenskim intervalima tokom cele vegetacione sezone. Cilj tretmana je
Prevodjenje ovaca sa pašnjačkog na stajski način ishrane

Prevodjenje ovaca sa pašnjačkog na stajski način ishrane

Pravilna ishrana i nauka o ishrani ovaca daje veliki doprinos ovčarstvu, utiče na nivo proizvodnje, ali i na smanjenje utroška