Mikotoksini u plodovima voća i povrća

Mikotoksini u plodovima voća i povrća

Voće i povrće su važan izvor hranljivih materija i veoma su značajni u zdravoj ishrani. Nažalost, nekad mogu biti i
Prednosti uzgoja mangulica

Prednosti uzgoja mangulica

Iako skupo, meso mangulica veoma je traženo zbog svog specifičnog ukusa i smanjenog procenta holesterola. Imajući u vidu skromne zahteve
Indirektno navodnjavanje za zaštitu od niskih temperatura

Indirektno navodnjavanje za zaštitu od niskih temperatura

Stručnjaci podsećaju da pri niskim spoljnim temperaturama, u plastenicima bez grejanja može doći do oštećenja biljaka. Ukoliko pod uticajem trajnih
Saveti za uspešno prezimljavanje pčela

Saveti za uspešno prezimljavanje pčela

Dobro prezimljavanje zahteva da pčele imaju dovoljno hrane, da su zaštićene od bolesti i da njihov zimski mir ne narušava
Pravilna zaštita jagode od niskih temperatura

Pravilna zaštita jagode od niskih temperatura

Jagoda može da strada od niskih zimskih temperatura ukoliko nije pokrivena snegom i posebno od poznih prolećnih mrazeva, što je
Agril folija najbolja za zaštitu smokve od mraza

Agril folija najbolja za zaštitu smokve od mraza

Tokom zimskih meseci, najugroženije su mlade smokve, ali i starije, ako su veliki minusi, imaju potrebu za zaštitom. Zato je
Pravo vreme za krečenje voćnih stabala

Pravo vreme za krečenje voćnih stabala

Tokom zime, pri hladnim noćima i sunčanim i toplim danima, usled zagrevanja, biljka bubri, što dovodi do pucanja kore. Stručnjaci
Proizvodnja rasada u plastenicima

Proizvodnja rasada u plastenicima

Proizvodnja rasada za većinu povrtarskih biljaka za ranu i srednje ranu proizvodnju odvija se u zimskom periodu, u zaštićenom prostoru
Značaj plodoreda za uspeh u proizvodnji

Značaj plodoreda za uspeh u proizvodnji

Plodored je sukcesivno gajenje različitih kultura na istom tlu u cilju održavanja proizvodnih karakteristika tog zemljišta. Za poljoprivredno zemljište najvažniji
Osnovno đubrenje u voćnjacima

Osnovno đubrenje u voćnjacima

Đubrenje voćnjaka je veoma važna agrotehnička mera koja se sprovodi u voćnjacima u fazi mirovanja i u fazi vegetacije. Osnovno