Unapređenje konkurentnosti

Najbolju srpsku barenu kobasicu proizvodi „Bačka“ a.d., odlučio je stručni žiri na prvom takmičenju u pravljenju kobasica od mesa sa domaćih farmi, koje je organizovala Privredna komora Srbije. Stručnjaci iz renomiranih srpskih institucija, poput Institita za higijenu i tehnologiju mesa iz Beograda, beogradskog Poljoprivrednog fakulteta i novosadskog Tehnološkog fakulteta, odlučili su da brend „Najbolja srpska kobasica“, osim „Bačke“, ponesu i proizvodi zemljoradničke zadruge „Trlić“ i industrije mesa „Gombit“.Cilj takmičenja bio je da se unapredi brend i konkurentnost domaćih proizvođača, a receptura je propisivala da kobasice sadrže 65 do 70 svinjskog mesa prve kategorije i oko 20 do 25 odsto masnog tkiva.

 

 

 

 

Celu vest možete pogledati ovde…

 

 

 

 

Pogledajte još: