Vreme određuje cenu duvana

Poljoprivrednici od početka maja spremaju njive i sade duvan, ali se još uvek ne zna na koliko hektara će biti zasađeno. Koliko će duvandžije zaraditi ove godine zavisiće najviše od vremena.   Za više informacija kliknite ovde.    

Pročitaj više

Brže nicanje i jači koren

Slavol je mikrobiološko đubrivo, stimulator rasta koji u sebi sadrži auksine koji veoma brzo nakon tretiranja bivaju usvojeni i brzo se uključuju u sve fiziološke procese u kojima oni u biljkama učestvuju. U usevima soje primenjuje se u dozi od sedam litara po hektaru. Poljoprivrednicima se savetuje da posebno obrate pažnju na vreme primene kako […]

Pročitaj više

Otkupna cena 2,3 evra

Predstavnici Asocijacije proizvođača jagodastog voća "Malinari Srbije”, koja broji 20 udruženja, složili su se da bi akontna cena maline trebala da bude 2,3 evra za kilogram. Oni kažu da cena maline ne sme biti manja od izvozne cene griza po kilogramu.   Za više informacija kliknite ovde.    

Pročitaj više

Proizvođači traže bolje cene

Početkom godine javio se problem sa otkupom tovljenika. Vlada Republike Srbije je odobrila Dirkciji za robne rezerve da izvrši otkup deset hiljada tovljenika od registrovanih proizvođača do kraja prošlog meseca.   Ceo prilog pogledajte ovde.   Vlada Petrović, svinjar ,selo Donji Ljubeš u opštini Aleksinac       

Pročitaj više

Dva miliona za organsku proizvodnju

Predstavnici lokalne samouprave Subotice i Udruženja „Terras“ postigli su dogovor da se organski proizvođači sa teritorije ovog grada pomognu sa ukupno dva miliona dinara. Takva vrsta podrške definisana je Akcionim planom razvoja organske poljoprivrede u Subotici, koji je nedavno jednoglasno usvojen u Skupštini grada.   Ovde pogledajte celu vest.      

Pročitaj više