Blog Post

Jede se malo i najjeftinije

Sa 20.010 dinara, koliko je „teška" minimalna mesečna plata, tročlana porodica može da preživi deset dana! Kada ovu sumu „razvuku" na ceo mesec, domaćinstvima je dnevno na raspolaganju svega oko 650 dinara. Ukoliko želite više infromacija na ovu temu, kliknite na link i pogledajte našu emisiju.  

Pročitaj više

Cena ulja?

Nepovoljni vremenski uslovi, koji od proleća prate radove na njivama, različito su se odrazili na ratarske kulture. Dok smenjivanje kiše i sunčanih intervala pogoduju kukuruzu, dotle repi i naročito suncokretu, kome je sunce neophodno u poslednjim danima pred berbu, takve promene ne prijaju..   Više informacija na ovu temu, pronađite na OVOM linku.  

Pročitaj više

Krečenje debla voćnjaka

Krеčеnjе dеblа vоćаkа је аgrоtehnička mеrа kоја је preventivna i štiti stabla voćaka od niskih tеmpеrаturа zimi i prvih sunčevih zraka u proleće. Dа nе bi dоšlо dо оštеćеnjа dеblа, оdnоsnо stаblа, оnа sе mоrајu zаštititi prе pојаvе niskih tеmpеrаturа krеčеnjеm.   Pogledajte više infromacija na ovom linku.  

Pročitaj više

Vodimo Vas u Manastir Klisura.

Evo jedne destinacije koju ne treba da preskočite.Manastir Klisura, posvecen svetim Arhangelima, nalazi se na levoj obali reke Moravice,pored puta Arilje-Ivanjica. Ranije je bio poznat kao manastir Dobrača. Predstavlja jednu od najznačajnijih srpskih svetinja srednjeg veka, i ima veliki kulturno turistički značaj za ovaj kraj.   Detalje ove priče, pogledajte u našoj emisiji Agro Dan […]

Pročitaj više

Domaća proizvodnja kozijeg sira

U selu Reževići, nadomak turističke prestonice Budve u Crnoj Gori, nalazi se farma koza koja svoje mleko koristi u svrhu proizvodnje sira. Po čemu je ovaj, Reževićki sir tako prepoznatljiv, govori Zorica Jovanović, koja predano, svaki dan, radi na tome da ovaj crnogorski sir ostane prepoznatljivog ukusa.   Pogledajte više detalja na ovu temu, klikom […]

Pročitaj više